OO Zasavje, 29. 01. 2020

6. PRVENSTVO ČLANIC IN ČLANOV SVIZ SLOVENIJE V VELESLALOMU

V soboto, 25. januarja 2020, je na smučišču Golte potekalo 6. prvenstvo članic in članov SVIZ Slovenije v  veleslalomu, ki ga že tradicionalno prireja OO Velenje.

Glede na nekajletne 'zelene zime v dolini', nas je presenetila zimska idila na Golteh. Smučarske proge, ki so bile odprte, so bile profesionalno vzdrževane in ponujale sproščujočo, rekreativno smuko.

26 članic in članov OO Zasavje se nas je odločilo, da smo ta sobotni dan preživeli navijaško ali tekmovalno, predvsem pa rekreativno – v naravi, v družbi kolegov iz celotne Slovenije. Tekmovalo je 11 od skupno 159 žensk in 9 od skupno 112 moških.

Predsednica Marija Kovačič je organizirala avtobus, ki nas je pripeljal na spodnjo postajo  nihalke Žekovec že ob 8. uri.

Od organizatorjev smo prejeli dnevne smučarske karte za smučarje, vozovnice za nihalko (za navijače) ter  kupone za kosilo. Ko smo prispeli na vrh, smo se v hotelskem baru Ledenica pogreli ob čaju ter si privoščili zajtrk.

Sledil je pozdravni nagovor predsednice OO SVIZ Velenje v kongresni dvorani, nato pa so tekmovalcem razdelili štartne številke (TIMING Golte). Tekmovanje je potekalo na smučarski  progi Blatnik (dolžina 650m). V ciljni ravnini in ob sami progi so vse tekmovalce pričakali navijači. Tekma je potekala v sproščenem vzdušju 'pomembno je sodelovati, se družiti in se ne poškodovati, ampak uživati'.  V  kongresni dvorani in na terasi hotela Golte je bilo okoli 12. ure pripravljeno kosilo za vse udeležence. Istočasno pa nas je na terasi hotela začel z nastopom zabavati Vili Resnik s svojim bendom.

Ob 14. uri je v ciljni ravnini smučarske proge Smrekovec sledila razglasitev rezultatov in podelitev priznanj najboljšim.

Pred povratkom z nihalko v dolino, je predsednica OO Zasavje naše druženje zaokrožila s steklenico prestižne penine.

Z zaobljubo, da se zimskih iger udeležimo tudi prihodnje leto, smo se prijetno utrujeni vrnili vsak na svoj dom.

Zapisala: Urša Bajda