OO Zasavje, 19. 03. 2023

8. PRVENSTVO SVIZ V VELESLALOMU

Zasavski Svizci »osvojili« Golte


V soboto, 11. marca smo končno dočakali težko pričakovani Veleslalom članov SVIZ-a na Golteh.
Čeprav smo se zbudili v deževno jutro, nam dež ni mogel pokvariti dobre volje. Tokrat smo bili vsi pravočasno na štartu in do Izlak smo se vkrcali vsi potniki, tudi območna predsednica, ki se nam je zaradi prestavljenega termina lahko pridružila.
Ob vznožju so bile pripravljene smučarske vozovnice za smučarje in gondolo. Da se kdo ne bi prehladil, je organizator poskrbel tudi za zeliščno zaščito grla. Pridružili so se nam tudi tisti, ki so prišli z lastnim prevozom. 
Še obvezna oprava Zasavskih Svizcev – kapa in v vrsto (beri »gužvo«) za gondolo.

V hotelu zajtrk, kavica, sok … Kraljevsko!

Potem pa smučarji na sneg, navijači pa smo imeli čas za takšne in drugačne pogovore. 

Ob desetih začetek tekmovanja in čeprav maloštevilne navijačice, smo bile med najglasnejšimi. Potem jo je organizatorjem zagodla tehnika. Pokvaril se je prevoz na start proge in ogromno tekmovalcev je ostalo sredi poti proti vrhu. Vrstni red tekmovalcev se je dodobra premešal in nihče ni vedel kateri tekmovalec bo štartal naslednji. Malo se je zavleklo in zaradi toplega sonca, ki je pridno mehčalo sneg in daljših premorov med tekmovalci, je bila proga močno načeta. Takšna je bila ocena tistih, ki so tekmovali na progi. Proti koncu tekmovanja se je zgodil padec tekmovalca, kateremu so se mu odpele smuči. Hujših posledic naj ne bi bilo.  

Pred podelitvijo še skok na kosilo in kavico. Čeprav maloštevilni, so se naši smučarji dobro odrezali. Srečko Forte, ki je bil eden izmed najstarejših tekmovalcev, je stopničke zgrešil za las. Za četrto mesto je dobil posebno nagrado. Srečko, na zdravje! 

Ekipno je Zasavje osvojilo 13. mesto od 18 sodelujočih ekip. Čestitke vsem! 
Za nami je še eno prijetno druženje in vtisi so kot vedno nepozabni. Ne verjamete?! Pridružite se nam prihodnje leto, da se prepričate.

Tekmovali so:
Srečko Forte, Robert Puhan, Jure Močilar, Miha Hribar, Marjan Pograjc, Jernej Jakob, Darja Vidrih in Anamarija Berdelak.

Navijačice smo bile:
Simona Weber Goljuf, Jerneja Kralj, Daša Sirše, Mojca Kovačič in moja malenkost.


Malo za šalo, malo zares,
zapisala Tatjana Gorenc